27.9.2017

Joulun helpoimmat suklaanamit


Kaupat ovat pullollaan joulunameja, mutta joskus on kiva valmistaa niitä myös itse. Netistä ja lehdistä löytyy ohjeita laidasta toiseen, marmeladista toffeeseen ja helpoista hyvin vaativiin. Halutessanne voittekin perustaa vaikka kunnon joulukarkkitehtaan.

Tässä yksi hyvin yksinkertainen ja hauska ohje, joka onnistuu myös pienen lapsen kanssa, mutta haastaa isommankin lapsen taiteilemaan.

JOULUN HELPOIMMAT SUKLAANAMIT

Tarvikkeet:
Suklaata maun mukaan (tummaa, maitosuklaata, vaaleaa tai vaikka kaikkia)
Erilaisia nonparelleja ja kakkukoristeita
Pähkinöitä kokonaisina ja rouhittuna
Rusinoita, kuivattuja marjoja ja hedelmiä
Jääpala- tai suklaamuotteja


Työskentely:
Laittakaa koristeet (pähkinät, nonparellit, rusinat jne.) pöydälle omille lautasille lapsen helposti saataville. Sulata suklaa kattilassa tai kulhossa kuumassa vesihauteessa. Annostelkaa juokseva suklaa erimuotoisiin jääpala- tai suklaamuotteihin lusikalla. Voitte laittaa myös erilaisia suklaita kerroksittain. Antakaa tuolloin alemman kerroksen jähmettyä hieman ennen seuraavaa. Anna lapsen koristella suklaat erilaisilla nonparelleilla, rouhituilla pähkinöillä, silputuilla rusinoilla ja kuivatuilla hedelmillä ja marjoilla. Suklaan sisälle voi myös upottaa kokonaisen pähkinän tai rusinan hammastikulla. Anna jähmettyä kunnolla jääkaapissa ennen muotista irrottamista. Rapsikaa loput suklaat kattilasta suoraan suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti