17.11.2017

Tehdään joulukoristeita!

Joulukoristeiden tekeminen itse säästää rahan lisäksi myös luontoa, jos toteutatte joulukoristeet kierrätysmateriaaleja tai kotoa löytyviä aineksia käyttäen. Alla muutama vinkki joulukoristeiden tekemiseen.

1. Joulutähtiä ja kukkia vessapaperirullasta

Vessapaperirullia kertyy helposti nurkkiin lojumaan. Mitä jos tänä vuonna askartelisitte yhdessä joulukukkia ja joulutähtiä kuusenkoristeiksi?


Linkin takaa löytyy helppo ohjevideo joulukukan tekemiseksi.
https://www.vauva.fi/artikkeli/perhe/vapaa_aika/askartele_helppo_joulukoriste_vessapaperirullasta

Kuvan lähde: https://fi.pinterest.com/pin/224194887678179279/


2. Joulukuusi sanomalehdestä

Tähän askarteluun hyödynnetään vanhat sanomalehdet! Paperisia joulukuusia voi tehdä monella eri tavalla, mutta tässä yksi kiva ohjevideo. Linkki ohjevideoon: (englanniksi) https://www.youtube.com/watch?v=eZ5DjRyiFC4

Askartelu vaatii hiukan näppäryyttä ja kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on hieno. Voit myös maalata valmiin kuusen spraymaalilla vaikka kultaiseksi, jos et tykkää paperin väreistä.


3. Soodataikinakoristeet

Soodataikinasta tehdyt koristeet säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen. Eikä ihme, tekeminen on helppoa ja lopputuloksena saat kauniita itse tehtyjä koristeita. Koristeiden pintaan voi painaa kuvioita lautasella, pitsiliinalla, kengänpohjalla tai millä tahansa esineellä, jossa on kaunis kuviointi. 

Hyvä ohje koristeiden tekemiseen löytyy muun muassa täältä:  
https://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/ruususuu_ja_huvikumpu/soodataikina_koristeet_hurmaavat_keveydellaan_tee_itse_kauneimmat



4. 5-sakaraiset origami-tähdet

Origamien taittelu on koukuttavaa kaikessa haastavuudessaan, mutta kun olet taitellut yhden, syntyvät seuraavat jo paljon nopeammin. Alla olevan videon lisäksi kannattaa hakea netistä lisää ohjeita erilaisten tähtien tekemiseksi. 

Taitteluohjevideo 5-sakaraisen tähden taitteluun: (englanniksi) 
https://www.youtube.com/watch?v=HvTQDV2O0es








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti